Mehanovići:

Od srednjoškolske ljubavi do skladne porodice

Porodica Mehanović je četveročlana porodica iz Gračanice. Porodicu čine mama Munevera, tata Mahir te djeca Ajla i Kenan. Oni su porodica koja svojim lijepim izgledom plijeni pažnju prolaznika. Osmogodišnja Ajla se već okušala kao model, a trogodišnji Kenan je toliko uživao na fotografisanju da je bilo očito kako je i njemu sasvim izvjesna karijera fotomodela. Ljubav prema kameri su bez sumnje naslijedili od roditelja. Upoznajmo ih bolje kroz pet pitanja koja smo im postavili.

Zašto ste se odlučili prijaviti na takmičenje bccporodica?

Munevera: Kolegica s posla me nagovorila da nas prijavim. Cijela moja porodica je pristala na ovaj izazov, da doživimo nešto novo, da izađemo malo iz svakodnevne rutine.

Ako uđete u finale, koja će biti vaša taktika za pobjedu?

Mahir: Gledat ćemo iznose s okruglim ciframa.

Ko su Mehanovići u tri riječi?

Mahir: Ambiciozni
Munevera: Iskreni
Mahir: Nasmijani.

Opišite svakog člana svoje porodice.

Munevera: Ajla je pametna.
Mahir: Predsjednica je razreda, vrijedna je za stvari koje njoj odgovaraju i onda kada nema izbora nego biti vrijedna.
Munevera: Poslušna je, voli ples, članica je KUD Gračanica, voli engleski i odlično ga govori. San joj je da jednog dana ode u Las Vegas.

Munevera: Kenan je mali vragolan, a s druge strane je pun ljubavi i nježnosti. Veoma je emotivan.

Ajla: Tata voli aute i muziku, nekada je bio bubnjar, no sada nema baš vremena za bubnjeve.

Munvera: Mahir je ambiciozan, autortitativan, ali je i pun ljubavi i strpljenja za svoju porodicu, maksimalno je posvećen djeci.

Mahir: I Munevera je ambiciozna, nježna je, blage naravi. Ajla: Mama pravi odlične kolače i voli plesati. Mahir: I dobar je matematičar pa ćemo se, ako uđemo u finale, osloniti na njene sposobnosti računanja.

Vaš recept za sretnu porodicu?

Mahir: Puno razumijevanja, podrške, strpljenja i želja za zajedničkim životom i istim ciljevima. Mi smo 9 godina u braku, a skupa smo od 2003. godine, naša ljubav je srednjoškolska ljubav. Dugo smo skupa i postigli smo da preskočimo zajedno sve prepreke.

Munevera: Razumijevanje i podrška su najbitniji, ljubav je šlag na to sve.