Durgutovići:

Porodica koja voli pobjede

Porodica Durgutović je četveročlana porodica iz Tuzle. Porodicu čine mama Dinka, tata Muamer te djeca Amar i Amina. Na intervju i fotografisanje stigli su opušteno, s velikim osmijesima na licu. Jedino je petogodišnja Amina bila pomalo samozatajna. Njena mama nam je poslije objasnila da je to Aminina mala taktika kako bi od roditelja izmamila poneku igračku ili Kinder jaje. Naime, osmijeh ne daje tako lako, ali uz pravi motiv, pretvara se u dječiju holivudsku zvijezdu. Osmogodišnji Amar je pred kamerama bio sasvim opušten, baš kao i mama Dinka i tata Muamer. Upoznajmo ih bolje kroz pet pitanja koja smo im postavili.

Zašto ste se odlučili prijaviti na takmičenje bccporodica?

Dinka: Skoro pred kraj prijava za bccporodicu, saznala sam za ovo takmičenje. Taj dan smo imali matursku zabavu pa sam predložila suprugu Muameru i djeci da profesionalnu fotografiju s te zabave iskoristimo za bccporodicu. Fotografija nam se učinila odličnom, pobjedničkom, i zato smo je prilikom prijave na takmičenje i nazvali Pobjednici. Mi se i inače volimo igrati, uživamo u takmičarskom duhu.

Ako uđete u finale, koja će biti vaša taktika za pobjedu?

Muamer: Taktiku ne bismo sada otkrivali, ali razmišljali smo o tome. Zapravo, noćima već o tome razmišljamo. Čak smo i godišnji pomjerili zbog takmičenja (smijeh). Zaista, bili bismo neiskreni ako bismo rekli da nam ovo nije bitno, volimo se igrati i želimo ostvariti što bolji rezultat.

Ko su Durgutovići u tri riječi?

Dinka: Sretni!
Muamer: Uspješni
Dinka i Muamer u isti glas: Pobjednici!

Opišite svakog člana svoje porodice.

Dinka: Amina je stidljiva, ona je najmlađa, mali je manipulator, voli pregovarati. Kada smo se slikali za fotografiju koju smo postavili na ovo takmičenje, ona nije htjela da se nasmije. Ja joj kažem, molim te, kupit ću ti Kinder jaje. Ona šuti. Ja kažem: dva, a ona na to: šest! Ja rekoh dogovoreno, i onda je cijelo vrijeme imala osmijeh na licu.

Amar je zanimljiv i drag dječak, voli da jede, završio je drugi razred.

Muamer: Dinka je moj šećer od prvog trenutka kad sam je vidio, ona mi je sve u životu od tog trenutka… Dinka je žena od akcije, za nju nema nerješive situacije.

Dinka: Muamer je moja ljubav, najkraće rečeno. Stvarno je super. Slažemo se, dogovaramo se, uvijek nađemo kompromis u svemu. Malo više se on prilagođava meni jer sam ja, kako je on već rekao, žena od akcije.

Vaš recept za sretnu porodicu?

Muamer: Puno vremena provoditi zajedno. Puno se odricati svih drugih situacija da bi se čovjek mogao približiti sebi i svojoj porodici. Nama je jako bitno i druženje. Imamo veliku podršku prijatelja. To je još jedan razlog zašto volimo ovakve igre. Upoznajemo često nove ljude. Od početka ovog takmičenja, javili su nam se ljudi iz raznih krajeva BiH koji nam daju podršku i to nas čini sretnima.