Baberovići:

Ljubav je najvažnija

Porodica Baberović je četveročlana porodica iz Visokog. Porodicu čine mama Alisa, tata Dženan te djeca Džan i Kania. Dvanaestogodišnji Džan već na prvi pogled ostavio nam je dojam smirenog i mudrog dječaka, dok je četverogodišnja Kania djelovala pomalo stidljivo, baš u skladu sa svojom dobi. Dženan je bio izrazito komunikativan, a i njegova supruga Alisa je opušteno uživala u razgovoru s našom ekipom. Upoznajmo ih bolje kroz pet pitanja koja smo im postavili.

Zašto ste se odlučili prijaviti na takmičenje bccporodica?

Alisa: Imali smo top fotku pa smo smatrali da bi bilo šteta da se ne prijavimo (smijeh).

Ako uđete u finale, koja će biti vaša taktika za pobjedu?

Dženan: Nemamo taktiku. U finalu ćemo se osloniti na Alisu, ona jako dobro raspolaže finansijama. Ja ću čuvati malecku i paziti da ne ubacuje gluposti, a žena i sin će kupovati (smijeh).

Ko su Baberovići u tri riječi?

Dženan: Komplikovani, sretni…

Alisa: I malo ludi!

Opišite svakog člana svoje porodice.

Alisa: Dženan je romantičan, tvrdoglav, ponekad i naporan, jako je zanimljiv, dobar je fotograf.

Džan: Moja seka je tvrdoglava, malo nekad i dosadna, ali i zanimljiva. Jako je lijepa i posebna.

Dženan: Alisa je najkarizmatiičnija osoba koju poznajem. Ima najjači utjecaj na mene, i u pozitivnom i u negativnom smislu. Najviše mi znači njeno mišljenje, a i najviše me boli njeno mišljenje. Inače sam samouvjeren, ali mi ona može poljuljati samopouzdanje u tri sekunde. I kad bih se opet ženio, opet bih nju oženio! Uvijek je bila i ostala drugačija od ostalih.

Alisa: Džan je mamin miljenik, najljepši dječak i najkomplikovaniji član porodice.

Dženan: Moram malo balansirati, Džan je puno privržen mami, a ja onda moram biti malo bliži Kaniji, mada se to ne može izvagati, nema vage koja bi to izmjerila. Džan je veoma osjećajan, ima najbolji zagrljaj na svijetu, dobro masira, bio bi odličan fizioterapeut (smijeh). Trenira taekwondo, osvojio je i jednu zlatnu medalju.

Vaš recept za sretnu porodicu?

Dženan: Ljubav, poštovanje. Iako kažu da je recept za sretnu porodicu poštovanje 60%, a ljubav 40%, mi mislimo da je ljubav ipak važnija.